SZERVEZETFEJLESZTÉSI ÉS VÁLTOZÁSMENEDZSMENT TANÁCSADÁS

Szervezetfejlesztési és változásmenedzsment tanácsadás

Minden szervezet életében elérkezik a nap, amikor a tevékenységeit strukturáltan meg kell határozni, vagy azt módosítani kell, vagy egyes részeit meg kell szüntetni, vagy új tevékenységeket kell létrehozni. A szervezet fejlesztése, és a változások kezelése minden szervezet működésében nagy károkat tud okozni, ha az érintett területekben jelentkező változások kezelésére nincs részletes jövőkép és hozzá kidolgozott terv, ha nem készül kockázatértékelés és a szervezetet érintő megvalósítási terv, ha a szervezeten belül a változás ellenállásba ütközik, ha az elképzelt változásra nincs piaci igény, és nem tudjuk, hogy pontosan honnan hová akarunk eljutni.

Abban tudunk segíteni, hogy a változásról a vállalat különböző szintjeire és a kulcsszereplők részére kidolgozott tréninget, workshopot tartunk. Segítünk az információk rendszerezésében, a folyamatok feltérképezésében, a kockázatértékelési folyamatban, a változások projektként kezelésében, a projekt felállításában, a kivitelezés monitorozásában. A menedzsment részére feltérképezzük a lehetőségeket és a várható nehézségeket a megfelelő döntések időzítéséhez és kommunikálásához.

Tanácsadásunk többek között az alábbiakat foglalja magában:

  • Szükséges változtatások feltérképezése a célok érdekében – várható hatása a folyamatokra, a folyamatok kölcsönhatására, a szervezet egészére, a teljesítmény értékelésére, személyzeti felelősségekre, hatáskörökre és kompetenciákra, egyéb erőforrásokra
  • A változás projektként történő kezelése, tervezése, megvalósítása során coaching, értékelés és elismerés
  • A szükséges változások priorizálása, kommunikációs protokoll szintenkénti meghatározása, elkötelezettség mozgósítása (Quality x Acceptance = Effectiveness of implementation)
  • Külső kommunikációs tervezés és megvalósítás
  • Változások megvalósítása projektmenedzsment technikákkal
  • Best practice – tudásmenedzsment alkalmazása
  • A változások által érintett területek monitorozása, eredményesség, hatékonyság mérése, kompetencia értékelések
  • Egyéni fejlesztési tervek megvalósítása és értékelése az elvárt kompetenciákhoz mérten
  • Motivációs rendszer és a változások bevezetésével kapcsolatos eredmények elismerése
  • Tréning, workshop a szervezeti egység vezetők és a szervezet kulcsszereplői részére
Tudunk segíteni?

Lépjen kapcsolatba velünk, visszahívjuk!

ÜGYVITELI
SZOLGÁLTATÁSOK

VÁLLALATI
PÉNZÜGY