Folyamat átvilágítás, optimalizálási és fejlesztési tanácsadás

Folyamat átvilágítás, optimalizálási és fejlesztési tanácsadás

A vállalat működésén belül adott folyamatok részletes átvizsgálása több okból, vagy cél érdekében is szükségessé válik, mint például rendszeres hibát eredményező tevékenységek megszüntetése, vállalati tevékenységek átalakítása, újratervezése, vagy új folyamatok bevezetése kapcsán.

Adott folyamat átvizsgálásakor fontos figyelembe venni, hogy az adott tevékenység milyen kölcsönhatásban van más vállalati folyamatokkal, azok kompetencia szintjével.

Abban tudunk segíteni, hogy a vállalattól független szemlélettel és elfogulatlanul feltérképezzük az ügyfél által meghatározott folyamatot, annak kölcsönhatását más folyamatokkal és segítünk ráirányítani a figyelmet a folyamat működését befolyásoló és meghatározó mozgatórugókra és erőforrásokra. Segítünk a folyamat eredményességének és hatékonyságának mérési mutatóit és a monitorozás módszereit összeállítani (tervezés, riportolás, teljesítmény menedzsment, BBS, dashboard).

A feltérképezést követően a szervezet képes meghatározni a szükséges változtatásokat, fejlesztési prioritásokat, irányelveket és az ezekhez kapcsolódó konkrét mérhető célkitűzéseket, mellyel lehetővé válik a célok további lebontása egyéni teljesítmény indikátorok szintjére, ami a motivációs rendszer részévé válhat.

Tanácsadásunk többek között az alábbiakat foglalja magában:

  • Folyamat feltérképezése
  • Folyamat és a szervezeti kompetenciák összefüggéseinek feltárása, értékelése
  • Tudásmenedzsment gyakorlati megvalósítása
  • Felelősségi és hatásköri mátrixok meghatározása a folyamatok hatékony működése érdekében
  • Fő folyamatok fejlettségi szintjének felmérése, fejlesztési lehetőségek azonosítása (pl. marketing, értékesítés, human erőforrás menedzsment, folyamatmenedzsment, üzleti kiválóság, pénzügy, információs technológia, logisztika)
  • Folyamatok teljesítmény indikátorok meghatározása, értékelése
  • Tréning és workshop a szervezet vezetői, szakmai felelősei, valamint a kulcsszereplők részére
Tudunk segíteni?

Lépjen kapcsolatba velünk, visszahívjuk!

ÜGYVITELI
SZOLGÁLTATÁSOK

VÁLLALATI
PÉNZÜGY